Συχνές Ερωτήσεις για:

 • Piraeus e-banking
 • Piraeus app

Ευρωπαϊκή οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2)

1) Τι αλλάζει στην υπηρεσία Piraeus e-banking;
​-Για τη πραγματοποίηση συναλλαγών στο Piraeus e-banking πλέον απαιτείται ταυτοποίηση σε κάθε συναλλαγή. Η ταυτοποίηση της συναλλαγής γίνεται μέσω ειδοποίησης (push notification) στο Piraeus app ή εναλλακτικά μέσω αποστολής sms του κωδικού ασφαλείας extraPIN.
-Μέσω της υπηρεσίας Piraeus e-banking μπορείτε να ορίσετε, εφόσον το επιθυμείτε, δικαιούχους με τους οποίους συναλλάσσεστε συχνά και τακτικά ως έμπιστους. Για τους δικαιούχους που έχετε ορίσει ως έμπιστους, δεν θα απαιτείται ισχυρή ταυτοποίηση κατά τη διενέργεια της συναλλαγής.
Τις παρακάτω συναλλαγές μπορείτε να επιλέξετε να τις εξαιρέσετε από τη διαδικασία ισχυρής ταυτοποίησης, χαρακτηρίζοντάς τις ως συναλλαγές «έμπιστου δικαιούχου».
• Μεταφορά σε λογαριασμό τρίτου
• Έμβασμα
• IRIS 24/7
• Πληρωμή λογαριασμών προς οργανισμούς
• Πληρωμή πιστωτικής κάρτας
• Φόρτιση προπληρωμένης κάρτας / webuy
• Απόκτηση ασφαλιστικών προϊόντων
Ο καθορισμός του «έμπιστου δικαιούχου» μπορεί να γίνει κατά τη διαδικασία έγκρισης της συναλλαγής μέσω push notification στην εφαρμογή Piraeus app ή εναλλακτικά στο στάδιο πληκτρολόγησης του κωδικού ασφαλείας, extraPIN, που απαιτείται για την ταυτοποίησή της.
2) Μπορώ να πραγματοποιώ ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω Piraeus e-banking, χωρίς ισχυρή ταυτοποίηση;

​Η Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό τη δική σας διευκόλυνση, για συναλλαγές μέχρι το ποσό των €100 που πραγματοποιούνται μέσω του Piraeus e-banking, δεν θα απαιτεί ισχυρή ταυτοποίηση, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές των πρωτοκόλλων ασφαλείας της Τράπεζας. Για ηλεκτρονικές συναλλαγές άνω των €100 θα σας ζητείται πάντα ισχυρή ταυτοποίηση.

Αρχική σελίδα νέου Piraeus e-banking

1) Τι μου προσφέρει το Piraeus e-banking;

Πλέον της δυνατότητας να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας εύκολα και γρήγορα, το Piraeus e-banking σας παρέχει χρήσιμα εργαλεία που σας βοηθούν να βελτιώσετε τον οικονομικό σας προγραμματισμό.

Ειδικότερα το Piraeus e-banking σας βοηθά:

 • να έχετε καλύτερη κατανόηση των μηναίων σας δαπανών
 • να δημιουργείτε και να παρακολουθείτε τους δικούς σας στόχους δαπανών και αποταμίευσης
2) Τι βλέπω στην αρχική σελίδα;

Στην αρχική σελίδα του Piraeus e-banking βλέπετε:

 • Την ενότητα «Με μια ματιά».

Βλέπετε τα υπόλοιπά από όλα τα τραπεζικά σας προϊόντα,  τα yellows που έχετε συλλέξει και τις Δαπάνες Μείωσης Φόρου. 

 • Την ενότητα «Οι Συναλλαγές μου»

  Βλέπετε συγκεντρωτικά τις πρόσφατες συναλλαγές σας από όλες τις κάρτες και τους καταθετικούς λογαριασμούς στους οποίους είστε δικαιούχος.

  Κάθε συναλλαγή σας εντάσσεται αυτόματα σε μια κατηγορία (πχ Σπίτι) και μια υποκατηγορία (πχ Σούπερ Μάρκετ)
   
 • Την ενότητα «Οι Δαπάνες μου».

  Βλέπετε τις δαπάνες σας για τον τρέχοντα μήνα, ανά κατηγορία. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τους Στόχους Δαπανών, ώστε να μπορείτε να θέτετε ένα ποσό δαπανών που δεν θέλετε να υπερβείτε στη διάρκεια του μήνα
   
 • Την ενότητα «Οι Στόχοι Αποταμίευσης μου».

Μπορείτε να δημιουργείτε τους δικούς σας στόχους αποταμίευσης και να παρακολουθείτε την αποταμιευτική σας προσπάθεια.

Ενότητα «Οι Συναλλαγές μου»

1) Δίπλα σε κάθε συναλλαγή μου βλέπω πλέον ένα εικονίδιο. Τι σημαίνει;

Όλες οι συναλλαγές σας εντάσσονται πλέον αυτόματα σε ευρύτερες κατηγορίες και υποκατηγορίες, για την καλύτερη κατανόησή τους.

Το εικονίδιο αντιπροσωπεύει την κατηγορία στην οποία εντάχθηκε η συναλλαγή. Πατώντας πάνω στη συναλλαγή, μπορείτε να δείτε την υποκατηγορία της συναλλαγής. Ενδεικτικά, οι αγορές στο σούπερ-μάρκετ εντάσσονται στην κατηγορία  «Σπίτι» και στην υποκατηγορία «Σουπερμάρκετ».

2) Ποιες είναι οι κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται οι συναλλαγές μου;

Οι κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται οι συναλλαγές σας είναι οι:

Μετρητά: Αναλήψεις, Μεταφορές, Εμβάσματα, Επιταγές και Δωρεές.

Υγεία: Ιατρικές δαπάνες, Φαρμακεία και Υπηρεσίες υγείας.

Σπίτι: Αγορά εξοπλισμού, Supermarket, Πληρωμή ενοικίου και Πληρωμή στεγαστικού δανείου.

Ψυχαγωγία: Διασκέδαση, Άθληση, Εστιατόρια, Ταξίδια, Χόμπυ, Συνδρομές και Καθημερινά έξοδα.

Υποχρεώσεις: Πληρωμή Δανείων, Φόροι, Προμήθειες, Δίδακτρα, Ασφάλειες και Πληρωμή υπηρεσιών.

Ψώνια: Ρουχισμός, Ηλεκτρονικά είδη, Αξεσουάρ και Προϊόντα ήχου/εικόνας.

Μετακίνηση: Εισιτήρια, Καύσιμα, Πληρωμή parking, Δρομολόγια, Ενοικιάσεις και Έξοδα αυτοκινήτου.

Ανακατανομή: Συναλλαγές που δεν επηρεάζουν τις δαπάνες σας, όπως είναι π.χ. η μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών σας.

Έσοδα: Οποιαδήποτε Πίστωση χρημάτων, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία Ανακατανομή.

Επαγγελματικά: Συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω επαγγελματικών λογαριασμών και καρτών.

Χωρίς κατηγορία: Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι συναλλαγές σας που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. 

3) Δεν συμφωνώ με την κατηγορία στην οποία εντάχθηκε μια συναλλαγή μου. Μπορώ να την αλλάξω;

Ναι, μπορείτε να την αλλάξετε επιλέγοντας «Αλλαγή Κατηγορίας». Μάλιστα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κανόνα, ώστε όλες οι συναλλαγές με την ίδια περιγραφή να εντάσσονται στην κατηγορία που εσείς επιθυμείτε.

Μπορείτε μάλιστα να δημιουργήσετε  νέες υποκατηγορίες, επιλέγοντας «Προσθήκη Νέας».

4) Έκανα μια συναλλαγή €90 στο σούπερ μάρκετ. Όμως τα €40 αφορούν σε εξοπλισμό σπιτιού. Μπορώ, αν θέλω, να μοιράσω σε δυο υποκατηγορίες τη συναλλαγή;

​Ναι, μπορείτε να την χωρίσετε σε έως και τρεις υποκατηγορίες, πατώντας πάνω στη συναλλαγή και επιλέγοντας «Διαχωρισμός Συναλλαγής».

5) Βλέπω συναλλαγές που έχουν κάνει οι γονείς μου, καθώς είμαι συνδικαιούχος στον λογαριασμό τους. Τι μπορώ να κάνω για να μην τις βλέπω;

​Μπορείτε να επιλέξετε ποιοι λογαριασμοί θα συμμετέχουν στην ενότητα «Οι Συναλλαγές μου» και «Οι Δαπάνες μου» από τις Ρυθμίσεις.

6) Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Θα βλέπω και τις συναλλαγές του επαγγελματικού μου λογαριασμού;

Βεβαίως θα τις βλέπετε. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω επαγγελματικών λογαριασμών  θα εντάσσονται αυτόματα στην κατηγορία «Επαγγελματικά». 

Ενότητα «Οι Δαπάνες μου»

1) Τι βλέπω σε αυτή την ενότητα;

​Βλέπετε με μια ματιά, όλες τις δαπάνες που έχετε πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα μήνα, ανά κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε κάθε στιγμή, σε ποιο ύψος βρίσκονται οι δαπάνες σας.

2) Μπορώ να δω τις δαπάνες που είχα πραγματοποιήσει τους προηγούμενους μήνες;

​Ναι, μπορείτε να δείτε τις μηνιαίες σας δαπάνες, για το προηγούμενο έτος, επιλέγοντας «Ιστορικό Δαπανών».

3) Τι είναι οι «Στόχοι Δαπανών»;

​Οι Στόχοι Δαπανών σας βοηθούν να έχετε καλύτερο έλεγχο των δαπανών σας. Ουσιαστικά, μπορείτε να ορίζετε για κάθε κατηγορία δαπανών, το ποσό που δεν θέλετε να υπερβείτε μέσα στον μήνα.

4) Πάτησα την επιλογή «Στόχοι Δαπανών» και εμφανίστηκαν κάποια ποσά. Πώς προέκυψαν αυτά τα ποσά;

​Για τη δική σας διευκόλυνση, προτείνονται ποσά στους Στόχους Δαπανών, οι οποίοι βασίζονται στις δαπάνες που πραγματοποιήσατε το προηγούμενο έτος, μέσω καταθετικών λογαριασμών και καρτών της Τράπεζας Πειραιώς.

5) Μπορώ να ορίσω τους δικούς μου Στόχους Δαπανών;

​Βεβαίως και μπορείτε. Απλά επιλέγετε την κατηγορία δαπανών που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια πατώντας το μολυβάκι επεξεργασίας, ορίζετε το επιθυμητό ποσό για κάθε υποκατηγορία.  

6) Σχεδόν όλες οι δαπάνες μου είναι συγκεντρωμένες στην κατηγορία «Μετρητά». Πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό;

Μπορείτε να επεξεργαστείτε κάθε συναλλαγή σε μετρητά και να την κατηγοριοποιήσετε ανάλογα με το αντικείμενο της δαπάνης.

Για να κατηγοριοποιούνται οι συναλλαγές σας αυτόματα, μπορείτε να  χρησιμοποιείτε τις χρεωστικές/ προπληρωμένες/ πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς για τις αγορές σας και να εξοφλείτε τους λογαριασμούς σας μέσω του Piraeus e-banking.

7) Στις δαπάνες μου υπολογίζονται και συναλλαγές που έχουν κάνει οι γονείς μου, καθώς είμαι συνδικαιούχος στον λογαριασμό τους. Τι μπορώ να κάνω;

​Μπορείτε να επιλέξετε ποιοι λογαριασμοί θα συμμετέχουν στην ενότητα «Οι Συναλλαγές μου» και «Οι Δαπάνες μου» από τις Ρυθμίσεις.

Ενότητα «Οι Στόχοι Αποταμίευσής μου»

1) Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την ενότητα;

Μπορείτε να δημιουργείτε τους δικούς σας στόχους αποταμίευσης. Να ορίζετε, δηλαδή, τους λόγους για τους οποίους θέλετε να αποταμιεύετε, όπως ένα ταξίδι, ή το επόμενο service του αυτοκινήτου.

Παρακολουθώντας την αποταμιευτική σας προσπάθεια συχνά, είναι πολύ πιο πιθανό να μείνετε «πιστοί» στον στόχο σας!

2) Με ποιον τρόπο αποταμιεύω για τους στόχους μου;

Συνδέετε κάθε στόχο σας με έναν διαφορετικό αποταμιευτικό λογαριασμό, τον οποίο συστήνεται να χρησιμοποιείτε μόνο για λόγους αποταμίευσης. Για τη διευκόλυνσή σας, ο λογαριασμός που συνδέεται με έναν στόχο παίρνει αυτόματα το όνομα του αποταμιευτικού στόχου.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποταμιεύετε στον λογαριασμό που συνδέσατε με τον στόχο σας, με όποιον τρόπο σας εξυπηρετεί: μέσω πάγιας εντολής, μέσω έκτακτων καταβολών, μέσω της υπηρεσίας pay & save.

3) Μπορώ να τροποποιώ ή να διαγράφω τους στόχους μου;

​Ναι, μπορείτε. Πατώντας τις τρεις κάθετες τελείες, στη σελίδα των στόχων σας, μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε κάποιον στόχο. Φυσικά, αν διαγράψετε τον στόχο σας, τα χρήματα παραμένουν στον αποταμιευτικό λογαριασμό σας.

4) Τι θα γίνει αν έναν μήνα δεν αποταμιεύσω καθόλου χρήματα, ενώ κάποιον άλλο αποταμιεύσω περισσότερα από ό,τι είχα σχεδιάσει;

​Εάν κάποιον μήνα δεν αποταμιεύσετε χρήματα, η πορεία του στόχου σας θα μείνει σταθερή. Αντίθετα, αν κάποιον μήνα αποταμιεύσετε περισσότερα χρήματα, αυτό θα απεικονιστεί στην πορεία του στόχου σας.

5) Τα χρήματα που έχω αποταμιεύσει για κάποιον στόχο, «δεσμεύονται» με κάποιον τρόπο;

​Και βέβαια όχι. Τα χρήματα είναι ελεύθερα να τα διαχειριστείτε όπως θέλετε. Απλά μια ανάληψη των χρημάτων θα απεικονιστεί αντίστοιχα στην πορεία του στόχου σας.

6) Μπορώ να συνδέσω έναν στόχο με έναν αποταμιευτικό λογαριασμό στον οποίο έχω ήδη χρήματα;

Ναι, μπορείτε. Σε αυτή την περίπτωση, θα εμφανιστεί στο πεδίο «Αρχικό Ποσό Στόχου» το υπόλοιπο του αποταμιευτικού λογαριασμού σας εκείνη τη στιγμή.

Σημείωση: Αν το ποσό που υπάρχει στον καταθετικό λογαριασμό σας, είναι ποσό που:

 • ήδη έχετε αποταμιεύσει για τον συγκεκριμένο στόχο, τότε ως ποσό στόχου ορίζετε το πραγματικό ποσό του στόχου σας.
 • διατηρείτε για άλλο σκοπό, τότε στο ποσό στόχου θα χρειαστεί να προσθέσετε το υπόλοιπο του αποταμιευτικού λογαριασμού σας εκείνη τη στιγμή.

Πρόσβαση

1) Τι χρειάζομαι για να εγγραφώ στο Piraeus e-banking;

Εγγραφείτε δωρεάν & online στην υπηρεσία πατώντας εδώ. Ακολουθήστε ένα, ένα τα βήματα. Η διαδικασία είναι απλή και κρατάει μόλις λίγα λεπτά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι να θυμάστε το PIN της χρεωστικής σας κάρτας και να έχετε στην κατοχή σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στη Τράπεζα. Η έκδοση των κωδικών είναι δωρεάν. Μπορείτε να εγγραφείτε και μέσω της εφαρμογής Piraeus app, διαθέσιμη στο Google Play/ App Store.
Εναλλακτικά, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Το κόστος για την έκδοση των κωδικών από το κατάστημα είναι 10€.

2)Πως μπορώ να κάνω είσοδο στην υπηρεσία Piraeus e-banking με QR Code?

​Από την αρχική σελίδα σύνδεσης στο Piraeus e-banking επιλέγετε «Είσοδος QR Code» και στη συνέχεια εισάγετε το Username. Επιλέγοντας το κουμπί «Συνέχεια» εμφανίζεται ένα QR Code το οποίο θα είναι ενεργό για 90 δευτερόλεπτα. Επιλέγετε το εικονίδιο σάρωσης από την εφαρμογή Piraeus app για να σαρώσετε το QR Code και αφού κάνετε ταυτοποίηση με quick login μπορείτε να δώσετε έγκριση σύνδεσης στην υπηρεσία Piraeus e-banking.

3) Ξέχασα το username μου. Πώς μπορώ να το ανακτήσω άμεσα;

Εάν έχετε ξεχάσει το Username σας μπορείτε από την σελίδα σύνδεσης στο Piraeus e-banking να επιλέξετε  > «Ξεχάσατε το Username;».  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα σας αποσταλεί το Username μέσω SMS στο extraPIN κινητό σας τηλέφωνο.
Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζας Πειραιώς στο +30 210 32 88000.

4) Ξέχασα το password μου. Πώς μπορώ να το επανεκδώσω άμεσα;

Για την επανέκδοση password online, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Επιλέξτε «Ξεχάσατε/Απενεργοποιήσατε το Password;» από την αρχική σελίδα της υπηρεσίας Piraeus e-banking
 • Επιλέξτε «Ξέχασα το Password μου - Επανέκδοση Password»
 • Συμπληρώστε τα πεδία που ζητούνται (αριθμός χρεωστικής κάρτας, username και κινητό extraPIN).

Μετά την επιτυχή καταχώρηση των στοιχείων θα δεχθείτε κλήση από την Τράπεζα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επιτυχή καταχώρηση του PIN της χρεωστικής σας κάρτας και την αποστολή προσωρινού password με SMS στο κινητό extraPIN που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα.

Εάν παρέλθουν 72 ώρες και δεν έχετε κάνει login, το προσωρινό Password παύει να ισχύει και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το +30 210 3288000 ή να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας.

5) Κατά την αλλαγή του Password εμφανίζεται το μήνυμα «παρακαλώ ελέγξτε τους κωδικούς σας». Τι κάνω λάθος;

Όταν χρειαστεί να ορίσετε ένα νέο Password και προκειμένου αυτό να είναι αποδεκτό, θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω κανόνες:

 • Δεν πρέπει να είναι ίδιο με το Username
 • Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα γράμμα και έναν αριθμό
 • Δεν είναι επιτρεπτή η χρήση σειράς ιδίων χαρακτήρων. Για παράδειγμα b2222222
 • Δεν είναι επιτρεπτή η χρήση χαρακτήρων με λογική συνέχεια. Για παράδειγμα 12345678
 • Δεν είναι επιτρεπτή η χρήση των συμβόλων ">" , "<","|", "&".

Προσοχή! Το Password είναι case sensitive, τα κεφαλαία δηλαδή θεωρούνται διαφορετικά από τα πεζά και τα ελληνικά διαφορετικά από τα λατινικά. Για παράδειγμα, το Password klomern3 είναι διαφορετικό του KLOMERN3 και το Password aberkem4 είναι διαφορετικό του αβερκεμ4.

6) Κλειδώθηκα. Πώς μπορώ να ανακτήσω άμεσα τη πρόσβαση στην υπηρεσία Piraeus e-banking;

Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου στην υπηρεσία Piraeus e-banking Ιδιωτών, εμφανίζεται pop-up παράθυρο διαλόγου το οποίο ενημερώνει τον χρήστη για την απενεργοποίηση των κωδικών του για λόγους ασφαλείας, ενώ επιλέγοντας το διαθέσιμο link παραπέμπεται αυτόματα στη σχετική σελίδα «Ξεχάσατε/Απενεργοποιήσατε το Password;». Από τη διαθέσιμη επιλογή «Κλειδώθηκα, αλλά θυμάμαι το Password μου» καλείστε να συμπληρώσετε τα ακόλουθα πεδία:

 • αριθμός χρεωστικής κάρτας,
 • username και 
 • κινητό extraPIN.

Στη συνέχεια πληκτρολογείτε τον κωδικό extraPIN που θα λάβετε στο κινητό σας και αμέσως θα αποκτήσετε πάλι δικαίωμα πρόσβασης στην υπηρεσία.

7) Δεν λαμβάνω SMS extraPIN. Τι να κάνω;

Αρχικά ελέγξτε τα παρακάτω:

 • Εάν έχει σήμα το κινητό σας
 • Έχετε ενεργοποιήσει το Roaming (εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό).
 • Έχετε χωρητικότητα στα μηνύματά σας (για παλαιότερου τύπου κινητά)
 • Έχετε επαρκή μνήμη στο κινητό σας (για smartphones. Σ' αυτή την περίπτωση απλά κλείσετε κάποιες background εφαρμογές)

Ύστερα, προχωρήστε στις παρακάτω ενέργειες:

 • Πραγματοποιήστε επανεκκίνηση του κινητού σας
 • Λαμβάνετε γενικότερα μηνύματα και το μόνο που δεν λαμβάνετε είναι extraPIN;
 • Κάνετε μια 2η προσπάθεια λήψης extraPIN
 • Επικοινωνήστε με τον πάροχο μήπως το πρόβλημα προέρχεται από αυτόν

Θα πρέπει να διευκρινίσετε με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, εάν υπάρχει κάποιος περιορισμός που έχει ορίσει η κινητή τηλεφωνία για τα τηλέφωνα αποστολής των extraPINs της Τράπεζας, τα οποία είναι τα εξής: 

 1. 6942054789
 2. 8000800088

Εάν και πάλι δεν μπορείτε να λάβετε τον κωδικό extraPIN, μπορείτε να καλέσετε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζας Πειραιώς στο +30 210 32 88000.

8) Πώς μπορώ να τροποποιήσω μέσω Piraeus e-banking τον αριθμό του κινητού όπου λαμβάνω το extraPIN;

​Μπορείτε να τροποποιήσετε άμεσα τον αριθμό του κινητού όπου λαμβάνετε το extraPIN εφόσον είστε εγγεγραμμένος στην υπηρεσία Piraeus phone banking. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία Piraeus phone banking, μπορείτε να εγγραφείτε τηλεφωνικά.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάντε Log-in στο Piraeus e-banking
2. Στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης κάνετε κλικ στο όνομά σας και, από τη λίστα, επιλέγετε Ρυθμίσεις Ασφαλείας

Βασική λειτουργικότητα

1) Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Piraeus e-banking από το tablet ή από το κινητό μου;

Το Piraeus e-banking είναι responsive, δηλαδή προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος της οθόνης της συσκευής σας.

2) Ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις για τη χρήση του Piraeus e-banking

Desktop & laptop

Το Piraeus e-banking υποστηρίζεται από την τελευταία έκδοση των παρακάτω browsers:

• Google Chrome

• Mozilla Firefox

• Internet Explorer

• Safari

• Opera

• Edge

Για παλαιά λειτουργικά συστήματα (π.χ. Windows XP, Mac OS10.5) προτείνεται η τελευταία έκδοση οποιουδήποτε από τους παραπάνω αναφερόμενους browsers, εκτός του Internet Explorer ή Safari αντίστοιχα.

Tablet & smartphone

Υποστηρίζεται η τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος για τους προεγκατεστημένους browsers της συσκευής σας.

Ελάχιστες προτεινόμενες εκδόσεις για προεγκατεστημένους browsers:

• iPhone/iPad: iOS 6

• Windows phones & tablets: 8.1 με IE11

• Συσκευές με Android: 4.4

 Για βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, προτείνεται η χρήση της τελευταίας έκδοσης των browsers Chrome & Firefox.

3) Τι πληροφορίες βλέπω στο οριζόντιο menu στο Piraeus e-banking;

Το menu του Piraeus e-banking έχει χωριστεί σε 2 μέρη:

 • Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα menu που δίνει γρήγορη πρόσβαση σε βοηθητικές λειτουργίες
 • Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το κυρίως menu που δίνει πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του Piraeus e-banking

Αναλυτικότερα, στο πάνω menu υπάρχουν οι εξής ενότητες:

 • Στο αριστερό μέρος εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο και το Username σας. Από τη drop down list μπορείτε να διαχειριστείτε το προφίλ σας στο Piraeus e-banking (μηνύματα, κωδικοί ασφαλείας κ.α.)
 • Τα αγαπημένα μου για γρήγορη πρόσβαση στις συναλλαγές που εσείς θεωρείτε πιο χρήσιμες
 • Εργαλεία για παροχή χρήσιμων πληροφοριών (π.χ. εύρεση ΑΤΜ, υπολογισμός ΙΒΑΝ, ισοτιμίες, υπολογιστές απόδοσης κ.α.)
 • Βοήθεια για πρόσβαση σε υλικό που μπορεί να λύσει τις απορίες σας
 • Αναζήτηση για έξυπνη αναζήτηση συναλλαγών & προϊόντων
 • Ελληνικά για επιλογή γλώσσας στα ελληνικά ή αγγλικά
 • Έξοδος για αποσύνδεση από το Piraeus e-banking
   

Στο κυρίως menu υπάρχουν οι εξής βασικές ενότητες:

 • ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ για πρόσβαση στα καταθετικά σας προϊόντα (τραπεζικούς λογαριασμούς και προθεσμιακές). Εδώ παρακολουθείτε τις κινήσεις τους, ζητάτε σχετικές υπηρεσίες (άνοιγμα νέων λογαριασμών, αποστολή κινήσεων με e-mail κ.α.) και ανοίγετε Προθεσμιακή Κατάθεση Στα Μέτρα Σου.
 • ΚΑΡΤΕΣ για πρόσβαση στις κάρτες σας (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες) ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις κινήσεις τους, να ενεργοποιείτε τα e-statements και να δίνετε εντολές που αφορούν τις κάρτες σας.
 • ΔΑΝΕΙΑ & ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ για πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τα δάνειά σας και τις κινήσεις τους.
 • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ για πρόσβαση στις χρηματιστηριακές αγορές (Ελλάδας και εξωτερικού), στο μετοχικό σας χαρτοφυλάκιο αλλά και για όλες τις άλλες επενδύσεις που έχετε στην Τρ. Πειραιώς (π.χ. αμοιβαία κεφάλαια). Επίσης, μπορείτε να συμμετέχετε σε Δημόσιες Εγγραφές.
 • ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ για να μπορείτε να παρακολουθείτε άλλα προϊόντα που δεν συμπεριλαμβάνονται στις προηγούμενες ενότητες (π.χ. ασφαλιστικά, θυρίδες κ.α.).
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ για να μπορείτε να μεταφέρετε ποσά σε λογαριασμούς εντός και εκτός Τράπεζας Πειραιώς και να παρακολουθείτε την εξέλιξη των εντολών σας.
 • ΠΛΗΡΩΜΕΣ για να πληρώνετε τις οφειλές σας προς το Δημόσιο και τους λογαριασμούς σας, πιστωτικές κάρτες εντός και εκτός Τράπεζας Πειραιώς καθώς και να παρακολουθείτε την εξέλιξη των εντολών σας.
 • ΑΙΤΗΣΕΙΣ & ΑΓΟΡΕΣ για να μπορείτε να κάνετε μέσω Piraeus e-banking αιτήσεις και να αποκτάτε προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς όπως είναι e-loan by Piraeus e-banking, την υπηρεσία Pay & Save, Piraeus alerts, προπληρωμένες κάρτες, e-παράβολα κ.α.
4) Τι είναι τα Αγαπημένα μου;

Μέσα από την επιλογή Τα Αγαπημένα μου βρίσκετε εύκολα τις σελίδες που χρησιμοποιείτε συχνότερα, εφόσον τις έχετε ορίσει ως αγαπημένες.

Δίπλα από κάθε προϊόν ή υπηρεσία του Piraeus e-banking που θα βρείτε ένα αστεράκι μπορείτε να το επιλέξετε και θα προστεθεί στο μενού Τα αγαπημένα μου  για γρήγορη πρόσβαση σε επόμενες επισκέψεις.

 Για να αλλάξετε τη σειρά εμφάνισης  ή να διαγράψετε κάποιο αγαπημένο επιλέξτε Τα αγαπημένα μου -> Διαχείριση.

5) Πώς μπορώ να αλλάξω τη σειρά των επιλογών στα Αγαπημένα μου;

Επιλέγοντας Τα Αγαπημένα μου μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τα αγαπημένα σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των αγαπημένων σας, απλώς σύροντας από την αριστερή άκρη το επιλεγμένο αγαπημένο στη νέα του θέση. Με τον τρόπο αυτό μετακινούνται τα επόμενα αγαπημένα, μία θέση παρακάτω.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ένα αγαπημένο, απλώς πατώντας πάνω στο κίτρινο αστέρι. Τότε αυτό σταματάει να είναι κίτρινο, και η συγκεκριμένη σελίδα αφαιρείται από τη λίστα των αγαπημένων σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε από τη σελίδα των αγαπημένων σας, είτε στο αντίστοιχο σημείο του Piraeus e-banking στο οποίο υπάρχει η σελίδα.

Λογαριασμοί

1) Πώς μπορώ να βλέπω ένα λογαριασμό πρώτο στη λίστα των λογαριασμών μου;

Ορίζοντας ένα λογαριασμό σας ως «αγαπημένο» από το μενού «Καταθέσεις-> Οι λογαριασμοί μου» σας δίνεται η δυνατότητα να τον βλέπετε πρώτο στη λίστα των λογαριασμών σας. 

Για να ορίσετε ένα λογαριασμό ως «αγαπημένο», επιλέξτε το αστεράκι που εμφανίζεται δίπλα στον τίτλο του.

2) Πώς μπορώ να δω εάν έχει γίνει μια κίνηση (πίστωση ή χρέωση) σε λογαριασμό μου;

​Για να ενημερωθείτε μέσω winbank Piraeus e-banking για τις πιστώσεις αλλά και χρεώσεις στους λογαριασμούς σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέξτε από το μενού ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ-> Οι Λογαριασμοί μου
 2. Επιλέξτε το λογαριασμό που επιθυμείτε κάνοντας κλικ στο βέλος που βρίσκεται δεξιά του και μεταβαίνετε στην οθόνη των Κινήσεων και των Αναλυτικών Στοιχειών του.
 3. Επιλέξτε από τα κριτήρια αναζήτησης το χρονικό διάστημα που έγινε η κίνηση. Προεπιλεγμένος είναι ο τρέχων μήνας και μπορείτε να αναζητήσετε κινήσεις για χρονικό διάστημα 13 μηνών.

Από την οθόνη αυτή μπορείτε να εκτυπώσετε τις κινήσεις του λογαριασμού σας ή να τις αποθηκεύσετε σε excel.

3) Πώς μπορώ να στείλω το IBAN του λογαριασμού μου με SMS ή με email;

Μπορείτε να στείλετε το IBAN του λογαριασμού σας με SMS ή με email εάν επιλέξετε το εικονίδιο που βρίσκεται δίπλα στον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού σας. Στη συνέχεια ανοίγει νέα οθόνη και αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία επιλέγετε «Αποστολή».

4) Μπορώ να ανοίξω ένα λογαριασμό στο Piraeus e-banking;

Μπορείτε να ανοίξτε online μέσα σε λίγα λεπτά τον καταθετικό λογαριασμό που χρειάζεστε για τις καθημερινές σας συναλλαγές ή την αποταμίευσή σας επιλέγοντας από το μενού ΑΓΟΡΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ -> Άνοιγμα Λογαριασμού.

5) Μπορώ να ανοίξω μια προθεσμιακή κατάθεση μέσω Piraeus e-banking;

Από το μενού ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ -> ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ -> Προθεσμιακή Κατάθεση Στα Μέτρα Σου, μπορείτε να διαμορφώσετε την Προθεσμιακή σας Κατάθεση όπως εσείς επιθυμείτε. Επιλέξτε εκτός από το κεφάλαιο και τη διάρκεια, πότε θα πάρετε τους τόκους σας αλλά και να προσθέσετε δυνατότητες όπως μεταβολή κεφαλαίου ή ελευθερία χρημάτων χωρίς κόστος.

Στην προθεσμιακή κατάθεση που πρόκειται να ανοίξετε θα είστε ο μοναδικός δικαιούχος. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε συνδικαιούχους θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Κάρτες

1) Μπορώ να αποκτήσω νέα πιστωτική κάρτα μέσω του Piraeus e-banking;

Από το μενού του Piraeus e-banking επιλέγετε Κάρτες --> Πιστωτικές --> e-card ή Αγορές & Αιτήσεις --> Τραπεζικά Προϊόντα --> e-card.

Μέσω της υπηρεσίας Piraeus e-banking, μπορείτε να αποκτήσετε, εύκολα και γρήγορα, την κάρτα που ταιριάζει στις ανάγκες σας με 3 απλά βήματα, χωρίς να επισκεφτείτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιλέγετε την πιστωτική κάρτα που σας ταιριάζει μέσω του έξυπνου «οδηγού», ολοκληρώνετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά οποιαδήποτε στιγμή και αφού εγκριθεί και υπογράψετε τους όρους ηλεκτρονικά, παραλαμβάνετε τη νέα πιστωτική σας κάρτα, στη διεύθυνσή σας. Λαμβάνετε πλήρη ενημέρωση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, με SMS στο κινητό σας και μέσω ειδοποιήσεων στο Piraeus e-banking.

2) Μπορώ να αποκτήσω χρεωστική κάρτα μέσω του Piraeus e-banking;

​Μέσω της υπηρεσίας Piraeus e-banking, μπορείτε να αποκτήσετε, εύκολα και γρήγορα, τη χρεωστική κάρτα που ταιριάζει στις ανάγκες σας με 3 απλά βήματα, χωρίς να επισκεφτείτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Από το μενού του Piraeus e-banking επιλέγετε Κάρτες --> Χρεωστικές --> e-card – Έκδοση Χρεωστικής ή Αγορές & Αιτήσεις --> Τραπεζικά Προϊόντα & Υπηρεσίες --> e-card --> Έκδοση Χρεωστικής Κάρτας και επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε. Παραλαμβάνετε τη νέα χρεωστική σας κάρτα, στη διεύθυνσή σας.

3) Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω την κάρτα μου μέσω της Piraeus e-banking;
Από το μενού επιλέγετε Κάρτες --> Οι Πιστωτικές Κάρτες μου / Οι Χρεωστικές Κάρτες μου / Οι Προπληρωμένες Κάρτες μου. Πατήστε ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ, συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας και πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Ακολουθείστε τα βήματα επιβεβαίωσης και ολοκλήρωσης.
4) Πώς μπορώ να ορίσω / αλλάξω το Pin της κάρτας μου εύκολα και γρήγορα;

Μπορείτε να ορίσετε / αλλάξετε το Pin της κάρτας σας ηλεκτρονικά, άμεσα και με ασφάλεια μέσω Piraeus e-banking επιλέγοντας Κάρτες --> Οι Πιστωτικές Κάρτες μου / Οι Χρεωστικές Κάρτες μου / Οι Προπληρωμένες Κάρτες μου --> Ορισμός/Αλλαγή ΡΙΝ (στις Σχετικές Υπηρεσίες).

Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε την άμεση επανέκδοσή του σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας.

5) Πώς μπορώ να μετατρέψω σε δόσεις μια εφάπαξ συναλλαγή που πραγματοποίησα με την πιστωτική μου κάρτα;

Από το μενού επιλέγετε Κάρτες --> Οι Πιστωτικές μου Κάρτες ή Κινήσεις Πιστωτικών Καρτών --> Μετατροπή Συναλλαγής σε Δόσεις (στις Σχετικές Υπηρεσίες).

Χρησιμοποιώντας τα φίλτρα βλέπετε τις διαθέσιμες συναλλαγές, επιλέγετε εκείνη που θέλετε να μετατρέψετε σε δόσεις, το πλήθος των δόσεων, ενημερώνεστε για τα έξοδα και αποδέχεστε τους όρους και ακολουθείτε τα βήματα επιβεβαίωσης και ολοκλήρωσης.

6) Πώς μπορώ να μετατρέψω σε δόσεις μια συναλλαγή που πραγματοποίησα με τη χρεωστική μου κάρτα;

Από το μενού επιλέγετε Κάρτες --> Μετατροπή Συναλλαγής σε Δόσεις ή εναλλακτικά Κάρτες --> Κινήσεις Χρεωστικών Καρτών --> Μετατροπή Συναλλαγής σε Δόσεις (στις Σχετικές Υπηρεσίες).

Από τις διαθέσιμες συναλλαγές, επιλέγετε εκείνη που θέλετε να μετατρέψετε σε δόσεις, το πλήθος των δόσεων, ενημερώνεστε για το κόστος μετατροπής, λαμβάνετε γνώση της προσυμβατικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τα βήματα επιβεβαίωσης και ολοκλήρωσης. Στη συνέχεια ενημερώνεστε άμεσα για την έκβαση του αιτήματός σας.

7) Πώς μπορώ να αλλάξω το ημερήσιο όριο αγορών της χρεωστικής μου κάρτας;

Από το μενού Κάρτες --> Χρεωστικές --> Οι Χρεωστικές Κάρτες μου βλέπετε τις χρεωστικές σας κάρτες. Στην συνέχεια από την στήλη Σχετικές Υπηρεσίες που βρίσκεται στο δεξί μέρος της οθόνης, επιλέγετε Μεταβολή Ορίων Χρεωστικής Κάρτας.

8) Πώς μπορώ να διαχειριστώ τη χρεωστική μου κάρτα;

​Από το μενού Κάρτες --> Χρεωστικές --> Οι Χρεωστικές Κάρτες μου βλέπετε τις χρεωστικές σας κάρτες. Στη συνέχεια επιλέξτε την κάρτα που επιθυμείτε και από τη στήλη Σχετικές Υπηρεσίες που βρίσκεται στο δεξί μέρος της οθόνης, επιλέγετε Διαχείριση Χρήσης Κάρτας.

Έχετε τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τις αναλήψεις από ΑΤΜ, τις αγορές μέσω internet, τις ανέπαφες αγορές σε POS, τις αγορές σε POS, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

9) Μπορώ να απενεργοποιήσω προσωρινά την κάρτα μου;

​Αν θέλετε να διακόψετε προσωρινά τη χρήση της κάρτας σας, από το μενού του Piraeus e-banking επιλέγετε Κάρτες --> Οι Πιστωτικές Κάρτες μου / Οι Χρεωστικές Κάρτες μου / Οι Προπληρωμένες Κάρτες μου και στη συνέχεια από τις σχετικές υπηρεσίες που εμφανίζονται στο δεξί μέρος της οθόνης επιλέγετε 'Προσωρινή Διακοπή Χρήσης Κάρτας / Επαναφορά Χρήσης Κάρτας'.

Η δυνατότητα αυτή δεν ισχύει για την κάρτα Piraeus WEBUY.

10) Τι συναλλαγές επηρεάζει η προσωρινή απενεργοποίηση της κάρτας μου;

​Για όσο διάστημα η κάρτα σας βρίσκεται σε κατάσταση 'ανενεργή' δεν είναι δυνατές οι συναλλαγές που απαιτούν έγκριση από την Τράπεζα Πειραιώς, οι πάγιες εντολές και οι ανανεώσεις καρτών.

11) Πώς μπορώ να φορτίσω/εκφορτίσω την προπληρωμένη κάρτα μου;

​Από το μενού Κάρτες --> Προπληρωμένες --> Φόρτιση/Εκφόρτιση Προπληρωμένης κάρτας --> επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε, το λογαριασμό χρέωσης/πίστωσης πληκτρολογείτε το ποσό της φόρτισης/εκφόρτισης και πατάτε «Συνέχεια» και στη συνέχεια «Ολοκλήρωση».

Μεταφορές - Εμβάσματα

1) Πώς κάνω μια μεταφορά σε λογαριασμό;

Για μεταφορές χρημάτων μεταξύ των λογαριασμών σας, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά μεταξύ Λογαριασμών μου και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

Για μεταφορές χρημάτων σε τρίτο στην Τράπεζα, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά σε τρίτο στην Τράπεζα και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

2) Πως μπορώ να εκτελέσω έμβασμα μέσω Piraeus e-banking;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέξτε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ->Μεταφορά σε άλλη Τράπεζα
 2. Καταχωρήστε το extraPIN που θα λάβετε στο κινητό που έχετε δηλώσει ή – αν διαθέτετε token – τον κωδικό που θα αναγράφεται στη συσκευή
 3. Συμπληρώστε τα πεδία στο βήμα 1 και πατήστε "Συνέχεια"
 4. Επιβεβαιώστε τα στοιχεία καταχώρησης και πατήστε Συνέχεια. Στο βήμα 3 γίνεται η ολοκλήρωση της καταχώρησης σας.

TIP! Εάν εκτελείτε συχνά εμβάσματα προς τον ίδιο αποδέκτη μπορείτε να αποθηκεύσετε με μια φιλική ονομασία τα στοιχειά του όπως ονοματεπώνυμο, ΙΒΑΝ και BIC. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να επιταχύνετε την καταχώρηση νέων, όμοιων εμβασμάτων.

3) Πότε γίνεται η πίστωση του ποσού του εμβάσματος στο λογαριασμό του δικαιούχου;

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν η εντολή σας θα εκτελεστεί Άμεσα (Instant Payment), με «Υψηλή προτεραιότητα», με «Κανονική προτεραιότητα» ή σε μελλοντική ημερομηνία «Στις».

• Εάν επιλέξετε Άμεσα (Instant Payment), εντός 10 δευτερολέπτων, ο λογαριασμός σας θα χρεωθεί και η εντολή σας θα εκτελεστεί, τo ποσό θα πιστωθεί και θα είναι διαθέσιμο στον δικαιούχο, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για τον δικαιούχο από την τράπεζά του. H υπηρεσία Instant Payments είναι διαθέσιμη 24/7/365. Η άμεση (Instant Payments) εκτέλεση της συναλλαγής σας επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις, σύμφωνα με την Τιμολογιακή Πολιτική Εμβασμάτων.

• Εάν επιλέξετε Υψηλή προτεραιότητα, τότε ο λογαριασμός σας θα χρεωθεί άμεσα και η εντολή σας θα αποσταλεί με ημερομηνία αξίας ιδίας ημέρας. Η επιλογή είναι διαθέσιμη για τα νομίσματα EUR, USD και GBP. Οι εντολές έως του ποσού των 12.500€ αποστέλλονται μέσω της υπηρεσίας «IRIS Online payments», εφόσον το νόμισμα είναι EUR και η παραλήπτρια τράπεζα συμμετέχει στην υπηρεσία.
• Εάν επιλέξετε Κανονική προτεραιότητα, τότε ο λογαριασμός σας θα χρεωθεί άμεσα και η εντολή σας θα αποσταλεί με ημερομηνία αξίας μίας εργάσιμης ημέρας για τα εμβάσματα σε νόμισμα ΕΥΡΩ (D+1) και δύο εργάσιμων ημερών για τα εμβάσματα σε λοιπά νομίσματα (D+2).
• Εάν επιλέξετε η εντολή σας να εκτελεστεί σε μελλοντική ημερομηνία «Στις», τότε ο λογαριασμός σας θα χρεωθεί την ημερομηνία που επιλέξατε και η εντολή σας θα εκτελεστεί με ημερομηνία αξίας μίας εργάσιμης ημέρας για τα εμβάσματα σε νόμισμα ΕΥΡΩ (D+1) και δύο εργάσιμων ημερών για τα εμβάσματα σε λοιπά νομίσματα (D+2).

Cut-off time: ο χρόνος χρέωσης του λογαριασμού σας και εκτέλεσης της εντολής σας εξαρτάται από την ώρα καταχώρησής της. Εάν καταχωρήσετε την εντολή σας εντός εργάσιμης ημέρας μεταξύ 08:00 και 16:00, θα διεκπεραιωθεί σύμφωνα με όσα ισχύουν για κάθε δυνατότητα εκτέλεσης (Άμεσα - Χαμηλή Προτεραιότητα - Στις), διαφορετικά θα διεκπεραιωθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα. 

Σε κάθε περίπτωση, η πίστωση του ποσού στο λογαριασμό του δικαιούχου, εξαρτάται από την εκάστοτε παραλήπτρια Τράπεζα.

4) Πώς μπορώ να αιτηθώ την ακύρωση ή τροποποίηση ενός εμβάσματος μετά την ημερομηνία εκτέλεσής του μέσω Piraeus e-banking;

Έχετε τη δυνατότητα να αιτηθείτε την ακύρωση ή τροποποίηση εμβάσματος μέσω Piraeus e-banking ακόμα και μετά την ημέρα εκτέλεσης του.

Μπορείτε να υποβάλλετε το αίτημά σας για ακύρωση ή τροποποίηση ως εξής:
1. Επιλέξτε την οθόνη Διαχείριση Εμβασμάτων που είναι διαθέσιμη από το menu ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ > Εξερχόμενα.
2. Μέσω της συγκεκριμένης οθόνης βρείτε το έμβασμα που θέλετε να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε.
3. Επιλέξτε το έμβασμα μέσω του button που βρίσκεται αριστερά του και στη συνέχεια πατήστε το button "Αίτηση Ακύρωσης" ή "Αίτηση Τροποποίησης". 

5) Πώς μπορώ να κάνω μαζική αποστολή πληρωμών (εμβασμάτων και μεταφορών) προς τους προμηθευτές μου ή/και τους υπαλλήλους μου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μέσω του Piraeus e-banking;

Για εσάς που διαχειρίζεστε σημαντικό όγκο πληρωμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Τράπεζα Πειραιώς σας προσφέρει τις  υπηρεσίες αποστολής μαζικών πληρωμών µέσω αρχείου e-PPS (με αυτόματη εξαγωγή αρχείου πληρωμών από τα συστήματά σας βάσει προδιαγραφών που σας παρέχει δωρεάν η τράπεζα) ή e-PPS SEPA (με δημιουργία αρχείου μέσω εφαρμογής που σας παρέχει δωρεάν η τράπεζα) για την απόλυτη αυτοματοποίηση στη διεκπεραίωση των συναλλαγών σας.

Το αρχείο μπορεί να περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες ή πολλές μεμονωμένες πληρωμές ή ακόμα και πληρωμές που αντικαθιστούν την έκδοση επιταγών ημέρας, σε λογαριασμούς εντός της Τράπεζας Πειραιώς και εκτός σε τρίτες Τράπεζες.

Μετά τη δημιουργία του αρχείου, μπορείτε να το αποστείλετε στην Τράπεζα μέσω Piraeus e-banking ως εξής:
1. Επιλέξτε την οθόνη Μεταφορές Πίστωσης e-PPS που είναι διαθέσιμη από το menu PIRAEUS CASH.
2. Επιλέξτε το αρχείο μέσω του button “Επιλογή Αρχείου” και στη συνέχεια πατήστε το button "Συνέχεια".
3. Επιλέξτε το button “Ολοκλήρωση” για να ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου από την Τράπεζα.

Εφόσον το αρχείο γίνει αποδεκτό από την Τράπεζα, οι πληρωμές σας εκτελούνται αυτόματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία και την διαδικασία ένταξής σας σε αυτήν, μπορείτε να απευθυνθείτε στα καταστήματα του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς ή σε έναν από τους αντιπρόσωπους της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης καλώντας στο 18 28 38 ή στο 210 328800.
 

6) Τι είναι η υπηρεσία Piraeus Λεφτά στο Λεπτό;

Με την υπηρεσία Piraeus Λεφτά στο Λεπτό μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών άμεσα και με ασφάλεια, οποιαδήποτε μέρα ή ώρα, χωρίς κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς. H ανάληψη γίνεται με χρήση ενός κωδικού ανάληψης.

Η αποστολή του κωδικού ανάληψης μετρητών μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Μέσω Piraeus e-banking
 • Από το Piraeus App

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία Piraeus ΛσΛ μπορείτε να  επισκεφθείτε το επίσημο site της Τράπεζας Πειραιώς

7) Πώς μπορώ να εκδώσω ένα κωδικό Λεφτά στο Λεπτό μέσω Piraeus e-banking;

Από το μενού επιλέγετε ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ->ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ ->Αποστολή Μετρητών ΛσΛ και για να δώσετε την εντολή σας, ορίζετε:

 • Το ποσό που θέλετε να στείλετε να κάνετε εσείς ο ίδιος ανάληψη
 • Το λογαριασμό σας στην Τράπεζα Πειραιώς που θέλετε να χρεωθεί το ποσό
 • Το χρονικό εύρος εντός του οποίου μπορεί να γίνει η ανάληψη μετρητών, εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο.

Μετά την επιτυχή καταχώρηση εντολής Λσλ λαμβάνετε στο κινητό σας sms με τον κωδικό ανάληψης.

Για την ανάληψη των μετρητών χρειάζεται να γνωρίζετε :

 • Τον κωδικό ανάληψης
 • Το ποσό

και να έχετε κατεβάσει στο κινητό σας την εφαρμογή Piraeus app

Το ποσό που ορίζετε δεν δεσμεύεται στο λογαριασμό σας. Ο λογαριασμός σας χρεώνεται όταν γίνει η ανάληψη μετρητών, εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο.

8) Πώς κάνω ανάληψη μετρητών ΛσΛ;

​• Πληκτρολογήστε στην οθόνη του ΑΤΜ τον κωδικό και το ποσό της ανάληψης
• Σαρώστε το QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του ΑΤΜ επιλέγοντας από την αρχική οθόνη της εφαρμογής Piraeus app το εικονίδιο σάρωσης και εκρίνετε την συναλλαγή μέσω της εφαρμογής Piraeus app. 
• Επιλέξτε το κουμπί επιβεβαίωσης στην οθόνη του ΑΤΜ για την ολoκλήρωση της συναλλαγής.

Πληρωμές

1) Τι πληρωμές μπορώ να κάνω μέσω Piraeus e-banking;

Μπορείτε να κάνετε Πληρωμή Πιστωτικής Κάρτας Τράπεζας Πειραιώς και  Άλλης Τράπεζας καθώς και μία πληθώρα άλλων πληρωμών (πάνω από  800) που θα τις βρείτε από το μενού ΠΛΗΡΩΜΕΣ -> Ανά Κατηγορία  ή Αλφαβητικά ή Δημοφιλείς.

2) Τι είναι το υπόδειγμα πληρωμών;

Προκείμενου να διευκολυνθεί η συμπλήρωση πεδίων στις Πληρωμές, έχουν προστεθεί Υποδείγματα.

Αφού έχετε επιλέξει την Πληρωμή που επιθυμείτε πατήστε το Υπόδειγμα Πληρωμής για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Για πληρωμές που έχουν πολλές μορφές Ειδοποιητηρίων επιλέξτε από το drop down menu αυτό που σας εξυπηρετεί.

Ακολουθήστε τις ενδείξεις του υποδείγματος για την συμπλήρωση πεδίων.

3) Τι είναι η «Νέα όμοια» συναλλαγή;

​Για τη δική σας διευκόλυνση, έχετε τη δυνατότητα να εκτελέσετε μία πληρωμή ή μεταφορά εκ νέου χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία της, από την επιλογή ΝΕΑ ΟΜΟΙΑ.  

Από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ -> Διαχείριση Πληρωμών / Μεταφορών βλέπετε την λίστα με τις πληρωμές και μεταφορές που έχετε πραγματοποιήσει στο Piraeus e-banking. Αφού επιλέξετε την συναλλαγή που σας ενδιαφέρει από το βελάκι που βρίσκεται στα δεξιά, εμφανίζεται νέα οθόνη με τις λεπτομέρειες της συναλλαγής και στην συνέχεια πατάτε το κουμπί ΝΕΑ ΟΜΟΙΑ εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε εκ νέου την συναλλαγή αυτή.

4) Τι είναι τα πακέτα εξοφΛΥΣΗ;

Οργανώστε την εξόφληση των λογαριασμών σας μέσω ενός Πακέτου Πληρωμών ΕξόφΛΥΣΗ και κερδίστε χρόνο και χρήματα!

Με ετήσιο κόστος που ξεκινά από μόλις €6, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλείτε για έναν χρόνο ανέξοδα όλους τους λογαριασμούς του νοικοκυριού σας σε Οργανισμούς Ενέργειας, Ύδρευσης, Τηλεπικοινωνιών και Ασφαλειών.

Επιλέξτε το Πακέτο Πληρωμών που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και ενημερωθείτε για την τιμολογιακή πολιτική των πακέτων. Μάθετε περισσότερα

5) Πώς μπορώ να αποκτήσω το πακέτο εξοφΛΥΣΗ;

Από το μενού επιλέγετε ΑΓΟΡΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ -> Πακέτο Πληρωμών Λογαριασμών ΕξόφΛΥΣΗ. Στη συνέχεια επιλέγετε ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ και στην οθόνη που εμφανίζεται συμπληρώνετε τα σχετικά πεδία (λογαριασμός χρέωσης, επιλογή πακέτου, email, επιλογή τρόπου αποστολής ειδοποιήσεων).

6) Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω μια πάγια εντολή;

Εξοφλήστε τους λογαριασμούς σας μέσω πάγιας εντολής και κερδίστε χρόνο και κόπο! Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Από το μενού Πληρωμές, πατήστε «Νέα Πάγια Εντολή» για να επιλέξετε από τη λίστα τον Οργανισμό (Ενέργεια, Ύδρευση, Τηλεπικοινωνίες, Ασφάλειες κλπ.), για τον οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε πάγια εντολή εξόφλησης.

7) Μπορώ να ακυρώσω μία εντολή πληρωμής;

​Για να ακυρώσετε μια εντολή πληρωμής από το μενού Πληρωμές -> Διαχείριση Πληρωμών Μεταφορών,  επιλέγετε το κουμπί «Αίτηση ακύρωσης».

Υπηρεσίες Piraeus e-banking

1)Τι προσφέρει η υπηρεσία Piraeus alerts και πώς μπορώ να την αποκτήσω;

Η υπηρεσία winbank alerts σας παρέχει ενημέρωση μέσω SMS και email για:

 • συναλλαγές λογαριασμών,
 • συναλλαγές καρτών (πιστωτικών / χρεωστικών / προπληρωμένων),
 • εντολές πληρωμής & χρηματιστηρίου,

μέσω συνδρομητικών πακέτων ειδοποιήσεων.

Η εγγραφή στην υπηρεσία μπορεί αν γίνει άμεσα και εύκολα μέσω Piraeus e-banking μέσα από την επιλογή του menu ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -> Piraeus alerts. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε και μέσω καταστήματος ή Phone Banking.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία

2) Ποια είναι τα πακέτα Piraeus alerts που μπορώ να επιλέξω;

Κάθε πακέτο διαφοροποιείται ανάλογα με

 • τους υποστηριζόμενους τρόπους ενημέρωσης (email & SMS),
 • τη διάρκεια
 • και τις κατηγορίες ειδοποιήσεων που παρέχει

ώστε να επιλέξετε αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες ενημέρωσής σας. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα πακέτα.

3) Μπορώ να επιλέξω να μην λαμβάνω Piraeus alerts το βράδυ;

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του πακέτου σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να μεταβάλετε τη γλώσσα των ειδοποιήσεων, τους τρόπους ειδοποίησης (e-mail ή/και αριθμό κινητού τηλεφώνου) και να ορίσετε ώρες σιγής κατά τις οποίες δεν θέλετε να λαμβάνετε alerts.

4) Τι είναι η υπηρεσία e-statements και πως μπορώ να την ενεργοποιήσω μέσω Piraeus e-banking;

Με την υπηρεσία e-statement βλέπετε, αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, τα αντίγραφα κινήσεων όλων των τραπεζικών σας προϊόντων (τραπεζικών λογαριασμών, καρτών ή/και δανείων) και να ειδοποιείστε δωρεάν μέσω ενημερωτικού email για την έκδοση τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει.

Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία e-statements μέσω Piraeus e-banking από το μενού επιλέξτε ΑΓΟΡΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ -> e-statement.

5) Πως μπορώ να επικαιροποιήσω τα προσωπικά μου στοιχεία online;

Μέσω του Piraeus e-banking έχετε την δυνατότητα να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας με τη χρήση των κωδικών taxisnet, εύκολα και γρήγορα.
Η διαδικασία γίνεται online, μέσω διασύνδεσης με την ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης gov.gr.
Από το μενού στο προφίλ σας, επιλέγετε «Αίτηση Επικαιροποίησης στοιχειών».

Τα στοιχεία που μπορείτε να επικαιροποιήσετε αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες:
1. Tαυτότητας (Ελληνικό Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας)
2. Εισοδήματος (ΑΦΜ & εισοδήματα)
3. Επικοινωνίας (διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο επικοινωνίας σταθερό-κινητό, email)
4. Επαγγελματικής δραστηριότητας (επάγγελμα, διεύθυνση εργασίας)

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση τουλάχιστον του αριθμού κινητού τηλεφώνου σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (gov.gr) , αν δεν το έχετε προγενέστερα δηλώσει.

Δάνεια

1) Μπορώ να αποκτήσω δάνειο μέσω του Piraeus e-banking;

Από το μενού επιλέγετε ΑΓΟΡΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ ->e-loan. Πλέον καταχωρείτε ηλεκτρονικά την αίτησή σας από όπου και αν βρίσκεστε, υπογράφετε ψηφιακά τη σύμβαση και τα χρήματα είναι διαθέσιμα στο λογαριασμό σας.

 • Ποσό χρηματοδότησης: από € 500,00 έως € 15.000,00
 • Ονομαστικό Επιτόκιο: κυμαινόμενο σήμερα 10,95%
 • Διάρκεια χρηματοδότησης: από 6 μήνες έως 84 μήνες
 • Έξοδα εξέτασης αιτήματος: € 200,00
 • 20,000 yellows με την εκταμίευση του δανείου  (Η επιβράβευση αφορά τα μέλη του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow)

Λαμβάνετε πλήρη ενημέρωση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, μέσω sms στο κινητό σας και μέσω ειδοποιήσεων στο Piraeus e-banking. Τα έντυπα του δανείου στέλνονται στο e-mail σας.

Αφορολόγητο

1) Πώς μπορώ να δω ποιο είναι το ποσό από τις δαπάνες μείωσης φόρου που χτίζουν το αφορολόγητό μου;

Από την αρχική οθόνη, στο δεξί μέρος πάνω από τις πρόσφατες συναλλαγές βλέπετε με μια ματιά το ποσό από τις Δαπάνες Μείωσης Φόρου που χτίζουν το αφορολόγητό σας. Εάν επιλέξετε το βελάκι στα δεξιά, θα εμφανιστεί νέα οθόνη με την ανάλυση των δαπανών σας έως σήμερα αλλά και ο υπολογιστής δαπανών μείωσης φόρου από όπου μπορείτε να δείτε το ποσοστό των δαπανών που έχετε καλύψει.

2) Πώς μπορώ να δω τις δαπάνες για προηγούμενα έτη;

​Από την αρχική οθόνη, στο δεξί μέρος πάνω από τις πρόσφατες συναλλαγές βλέπετε με μια ματιά το ποσό από τις Δαπάνες Μείωσης Φόρου που χτίζουν το αφορολόγητό σας. Εάν επιλέξετε το βελάκι στα δεξιά, θα εμφανιστεί νέα οθόνη με το ιστορικό των δαπανών σας.

Από το πεδίο Έτος Αναφοράς βλέπετε τις δαπάνες σας για τα προηγούμενα έτη. 

Yellow

1) Πώς μπορώ να εγγραφώ στο πρόγραμμα επιβράβευσης Yellow;

Από το αρχικό μενού επιλέγετε ΑΓΟΡΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ -> Πρόγραμμα επιβράβευσης Yellow και συμπληρώνετε τα πεδία της οθόνης.

2) Πώς μπορώ να ελέγξω πόσους πόντους επιβράβευσης έχω συλλέξει;

Από την αρχική οθόνη, στο δεξί μέρος πάνω από τις πρόσφατες συναλλαγές βλέπετε με μια ματιά πόσους πόντους έχετε συλλέξει. Εάν επιλέξετε το βελάκι στα δεξιά, θα εμφανιστεί νέα οθόνη όπου μπορείτε να δείτε που μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους σας, το ιστορικό κινήσεων και τα προς λήξη Yellows.

Ευρωπαϊκή οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2)

1) Πως γίνεται η ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη μέσω του Piraeus app;

Για τη πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω της νέας εφαρμογής Piraeus app απαιτείται ταυτοποίηση με quick login (4ψήφιο PIN, δακτυλικό αποτύπωμα ή FaceID για συμβατές συσκευές) ή με κωδικό extraPIN (αν δεν είναι ενεργοποιημένες οι ειδοποιήσεις της εφαρμογής).

2) Μπορώ να πραγματοποιώ ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω Piraeus app, χωρίς ισχυρή ταυτοποίηση;

​Η Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό τη δική σας διευκόλυνση, για συναλλαγές μέχρι το ποσό των €100 που πραγματοποιούνται μέσω του Piraeus app, δεν θα απαιτεί ισχυρή ταυτοποίηση, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές των πρωτοκόλλων ασφαλείας της Τράπεζας. Για ηλεκτρονικές συναλλαγές άνω των €100 θα σας ζητείται πάντα ισχυρή ταυτοποίηση.

Αρχική οθόνη

1) Τι βλέπω στην αρχική οθόνη;

Από την αρχική σελίδα της εφαρμογής, έχετε μια συνοπτική εικόνα της σχέσης σας με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς επίσης μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε μία νέα συναλλαγή. Επίσης, η αρχική σελίδα έχει εμπλουτιστεί με την ενότητα “η Piraeus σου προτείνει” όπου παρουσιάζονται προτάσεις που αναβαθμίζουν την τραπεζική σας σχέση, καθώς και η ενότητα “Stories” όπου εμφανίζονται σύντομα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος με σημαντικές νέες πληροφορίες.

Συναλλαγές

1) Δίπλα σε κάθε συναλλαγή μου βλέπω ένα εικονίδιο. Τι σημαίνει;

​Όλες οι συναλλαγές σας εντάσσονται πλέον αυτόματα σε ευρύτερες κατηγορίες και υποκατηγορίες, για την καλύτερη κατανόησή τους.

Το εικονίδιο αντιπροσωπεύει την κατηγορία στην οποία εντάχθηκε η συναλλαγή. Πατώντας πάνω στη συναλλαγή, μπορείτε να δείτε την υποκατηγορία της συναλλαγής. Ενδεικτικά, οι αγορές στο Supermarket εντάσσονται στην κατηγορία «Σπίτι» και στην υποκατηγορία «Supermarket». 

2) Ποιες είναι οι κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται οι συναλλαγές μου;

​Οι κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται οι συναλλαγές σου είναι οι:

 • Μετρητά: Αναλήψεις, Μεταφορές, Εμβάσματα, Επιταγές και Δωρεές.
 • Υγεία: Ιατρικές δαπάνες, Φαρμακεία και Υπηρεσίες υγείας.
 • Σπίτι: Αγορά εξοπλισμού, Supermarket, Πληρωμή ενοικίου, Ενέργεια, Ύδρευση, Επικοινωνίες  και Πληρωμή στεγαστικού δανείου.
 • Ψυχαγωγία: Διασκέδαση, Άθληση, Εστιατόρια, Ταξίδια, Χόμπυ, Συνδρομές και Καθημερινά έξοδα.
 • Υποχρεώσεις: Πληρωμή Δανείων, Φόροι, Προμήθειες, Δίδακτρα, Ασφάλειες και Πληρωμή υπηρεσιών.
 • Ψώνια: Ρουχισμός, Ηλεκτρονικά είδη, Αξεσουάρ και Προϊόντα ήχου/εικόνας.
 • Μετακίνηση: Εισιτήρια, Καύσιμα, Πληρωμή parking, Δρομολόγια, Ενοικιάσεις και Έξοδα αυτοκινήτου.
 • Ανακατανομή: Συναλλαγές που δεν επηρεάζουν τις δαπάνες σας, όπως είναι π.χ. η μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών σας.
 • Έσοδα: Οποιαδήποτε Πίστωση χρημάτων, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία Ανακατανομή.
 • Επαγγελματικά: Συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω επαγγελματικών λογαριασμών και καρτών.
 • Χωρίς κατηγορία: Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι συναλλαγές σας που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.
3) Δεν συμφωνώ με την κατηγορία στην οποία εντάχθηκε μια συναλλαγή μου. Μπορώ να την αλλάξω;

​Ναι, μπορείτε να την αλλάξετε. Από το μενού της Οικονομικής διαχείρισης επιλέγετε την κατηγορία στην οποία εντάχθηκε η συναλλαγή που θέλετε να αλλάξετε. Επιλέξτε την υποκατηγορία και την συναλλαγή που επιθυμείτε και στη νέα οθόνη με τα Στοιχεία της συναλλαγής, πατήστε Αλλαγή κατηγορίας.

4) Βλέπω συναλλαγές που έχουν κάνει οι γονείς μου, καθώς είμαι συνδικαιούχος στον λογαριασμό τους. Τι μπορώ να κάνω για να μην τις βλέπω;

​Μπορείτε να επιλέξετε ποιοι λογαριασμοί θα συμμετέχουν στις αρχικές οθόνες συναλλαγών και δαπανών από το μενού των ρυθμίσεων και συγκεκριμένα από τις Ρυθμίσεις προϊόντων οικονομικής διαχείρισης.

5) Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Θα βλέπω και τις συναλλαγές του επαγγελματικού μου λογαριασμού;

​Βεβαίως θα τις βλέπετε. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω επαγγελματικών λογαριασμών  θα εντάσσονται αυτόματα στην κατηγορία «Επαγγελματικά».

Οι δαπάνες μου

1) Πού βλέπω τις δαπάνες μου;

​Aπό την αρχική οθόνη βλέπετε με μια ματιά, τις κύριες δαπάνες του τρέχοντα μήνα ταξινομημένες ανά κατηγορία. Από το μενού της οικονομικής διαχείρισης βλέπετε όλες τις δαπάνες ανά κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε κάθε στιγμή, σε ποιο ύψος βρίσκονται οι δαπάνες σας.

2) Μπορώ να δω τις δαπάνες που είχα πραγματοποιήσει τους προηγούμενους μήνες;

​Ναι, μπορείτε να δείτε τις μηνιαίες σας δαπάνες, για τους 12 τελευταίους μήνες συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος μήνα, επιλέγοντας «Ιστορικό Δαπανών».

3) Τι είναι οι «Στόχοι Δαπανών»;

​Οι Στόχοι Δαπανών σας βοηθούν να έχετε καλύτερο έλεγχο των δαπανών σας. Ουσιαστικά, μπορείτε να ορίζετε για κάθε κατηγορία δαπανών, το ποσό που δεν θέλετε να υπερβείτε μέσα στον μήνα.

Για τη δική σας διευκόλυνση, προτείνονται ποσά στους Στόχους Δαπανών, οι οποίοι βασίζονται στις δαπάνες που πραγματοποιήσατε τους τελευταίους 12 μήνες, μέσω καταθετικών λογαριασμών και καρτών της Τράπεζας Πειραιώς.

4) Μπορώ να ορίσω τους δικούς μου Στόχους Δαπανών;

Βεβαίως και μπορείτε. Απλά επιλέγετε την κατηγορία δαπανών που σας ενδιαφέρει από το μενού της οικονομικής διαχείρισης και στη συνέχεια ορίζετε το επιθυμητό ποσό για κάθε υποκατηγορία ξεχωριστά.

Στόχοι Αποταμίευσης

1) Πού βρίσκω τους στόχους αποταμίευσής μου;

​Από το μενού της οικονομικής διαχείρισης βρίσκετε τους στόχους αποταμίευσης που έχετε ορίσει μέσω του Piraeus e-banking. 

2) Πώς τροφοδοτώ τους στόχους μου;

​Αποταμιεύετε στον λογαριασμό που έχετε συνδέσει με τον στόχο σας, με όποιον τρόπο σας εξυπηρετεί: π.χ. μέσω πάγιας εντολής, μέσω της υπηρεσίας Pay & Save, ή απλά μεταφέροντας χρήματα στον αποταμιευτικό σας λογαριασμό.

3) Τα χρήματα που έχω αποταμιεύσει για κάποιον στόχο, «δεσμεύονται» με κάποιον τρόπο;

​Όχι. Τα χρήματα είναι ελεύθερα να τα διαχειριστείτε όπως θέλετε. Απλά μια ανάληψη των χρημάτων θα απεικονιστεί αντίστοιχα στην πορεία του στόχου σας.

4) Μπορώ να τροποποιώ ή να διαγράφω τους στόχους μου;

​Μέσω της εφαρμογής παρακολουθείτε μόνο την πορεία των στόχων σας. Για να δημιουργήσετε, επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε κάποιον στόχο πρέπει να συνδεθείτε στο Piraeus e-banking.

Πρόσβαση

1) Πώς εγκαθιστώ την εφαρμογή;

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή από τα stores (App Store ή Google Play) , πληκτρολογήστε "Piraeus app" και πατήστε Απόκτηση (iOS) ή Εγκατάσταση (Android).

2) Δεν είμαι εγγεγραμμένος στο Piraeus e-banking. Μπορώ να εγγραφώ μέσα από το Piraeus app

Βεβαίως και είναι και δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σας είναι να θυμάστε το PIN της χρεωστικής σας κάρτας που θα καταχωρήσετε και να έχετε μαζί σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα.

3) Τι κάνω την πρώτη φορά που μπαίνω στην εφαρμογή;

- Κατά την πρώτη είσοδο πληκτρολογείτε τα username & password. 

- Στη συνέχεια ορίζετε με ποιον τρόπο θα μπαίνετε στο app, με αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα ή 4ψήφιο ΡΙΝ. Εάν δεν ενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου ή το δακτυλικό αποτύπωμα, θα σας ζητηθεί να ορίσετε ένα 4ψηφιο PIN.

- Έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής για να λαμβάνετε αυτόματα το extra PIN και να επικυρώνετε τις συναλλαγές σας με αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα ή 4ψήφιο ΡΙΝ. Έτσι εξοικονομείτε χρόνο ενώ παράλληλα τηρείται υψηλό το επίπεδο ασφάλειας.


4) Ξέχασα το Username μου. Πώς μπορώ να το ανακτήσω άμεσα;
Συνδεθείτε στην εφαρμογή με quick login και επιλέξτε το εικονίδιο με τα αρχικά σας, πάνω δεξιά. Από το Προφίλ >Προσωπικά στοιχεία βλέπετε άμεσα το Username σας. 

Εναλλακτικά, μπορείτε από την οθόνη εισόδου (πριν κάνετε login) να επιλέξετε «Ξέχασες το quick login PIN;». Στην επόμενη οθόνη επιλέγετε «Ξέχασες το Username;»
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα σας αποσταλεί το Username μέσω SMS στο extraPIN κινητό τηλέφωνο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζας Πειραιώς στο +30 210 32 88000.


Πλοήγηση

1) Πώς βλέπω τα προϊόντα μου και τους λογαριασμούς μου;
Βρίσκεστε στην αρχική οθόνη. Από το οριζόντιο μενού στο πάνω μέρος της οθόνης επιλέγετε την κατηγορία που επιθυμείτε. Με οριζόντια κίνηση (swipe) αριστερά ή δεξιά βλέπετε όλες τις επιλογές.2) Πώς αλλάζω γλώσσα;

Βρίσκεστε στην αρχική οθόνη. Πατήστε πάνω δεξιά το εικονίδιο με τα αρχικά σας και στην συνέχεια επιλέγετε τις Ρυθμίσεις. Από το πεδίο Γλώσσα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Λογαριασμοί

1) Πώς μπορώ να αλλάξω τη φιλική ονομασία του λογαριασμού μου;

​Για να αλλάξετε την ονομασία του λογαριασμού σας επιλέγετε αρχικά τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να γίνει η αλλαγή και στη συνέχεια πατάτε το μολυβάκι της επεξεργασίας.

2) Πώς μπορώ να στείλω το IBAN του λογαριασμού μου;

​Για να στείλετε το IBAN του λογαριασμού σας επιλέγετε αρχικά τον λογαριασμό και στη συνέχεια Λεπτομέρειες > Κοινοποίηση στοιχείων λογαριασμού.

3) Πώς μπορώ να κάνω αποστολή κινήσεων του λογαριασμού με email;

Για να λάβετε τις κινήσεις του λογαριασμού σας με email, επιλέγετε αρχικά τον λογαριασμό και στη συνέχεια τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά. Από τη νέα οθόνη επιλέγετε Αποστολή κινήσεων με email και συμπληρώνετε τα πεδία «Περίοδος» για το χρονικό διάστημα που σας ενδιαφέρει και τη Μορφή αρχείου (.txt, .csv, .html, ΜΤ940). Στη συνέχεια επιλέγετε έναν κωδικό για το αρχείο που θα λάβετε μέσω email, το οποίο, για λόγους ασφαλείας αποστέλλεται κλειδωμένο.

4) Πώς μπορώ να κάνω προσθήκη συνδικαιούχου;

Για να κάνετε προσθήκη συνδικαιούχου σε καταθετικό λογαριασμό σας, επιλέγετε αρχικά τον λογαριασμό και στη συνέχεια τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά. Από τη νέα οθόνη επιλέγετε Προσθήκη συνδικαιούχου και ακολουθείτε τα βήματα.

Μεταφορές - Εμβάσματα

1) Πώς κάνω μια μεταφορά;

Από την αρχική οθόνη επιλέγετε «Συναλλαγή» και μετά «Σε λογαριασμό». Καταχώρισε ΙΒΑΝ ή επίλεξε λογαριασμό για την πίστωση. Επίλεξε λογαριασμό χρέωσης και πληκτρολόγησε το ποσό.

2) Μπορώ να στείλω χρήματα στη στιγμή;
Με την υπηρεσία IRIS payments, έχετε τη δυνατότητα να στείλετε χρήματα μέσα σε λίγα λεπτά σε οποιονδήποτε είναι εγγεγραμμένος στην υπηρεσία γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου ή το ΑΦΜ του.
Στην αρχική οθόνη, επιλέξτε ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ και στη συνέχεια «IRIS payments». Στην επόμενη οθόνη, πληκτρολογείτε το αναγνωριστικό του δικαιούχου (κινητό τηλέφωνο ή ΑΦΜ), το ποσό μεταφοράς και την αιτιολογία. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής να κάνετε προσθήκη του τηλεφώνου ή ΑΦΜ στις φιλικές ονομασίες, για να μπορείτε να την επαναλαμβάνετε ακόμα πιο γρήγορα στο μέλλον.
3) Πώς ενεργοποιώ την υπηρεσία IRIS payments

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία IRIS payments από την εφαρμογή, επιλέγετε το μενού των Υπηρεσιών.  Στην συνέχεια, επιλέξτε IRIS payments και ακολουθήστε τα βήματα της ενεργοποίησης όπου ορίζετε αριθμό κινητού τηλεφώνου ή ΑΦΜ και τον λογαριασμό πίστωσης που επιθυμείτε.

4) Τί είναι η υπηρεσία Λεφτά στο Λεπτό;

Με την υπηρεσία Piraeus Λεφτά στο Λεπτό μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών άμεσα και με ασφάλεια, οποιαδήποτε μέρα ή ώρα. Η ανάληψη γίνεται από ΑΤΜ με χρήση κωδικού ανάληψης, χωρίς κάρτα.

Η αποστολή του κωδικού ανάληψης μετρητών μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Μέσω Piraeus e-banking
 • Από το Piraeus αpp

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία Piraeus ΛσΛ θα βρείτε εδώ.

5) Πώς εκδίδω έναν κωδικό Λεφτά στο Λεπτό μέσα από την εφαρμογή;

Στην αρχική οθόνη, επιλέγετε «Συναλλαγή» και στη συνέχεια «Λεφτά στο Λεπτό» και συμπληρώνετε τα απαιτούμενα πεδία.

6) Πώς κάνω ανάληψη μετρητών Λεφτά στο Λεπτό;

​• Πληκτρολογήστε στην οθόνη του ΑΤΜ τον κωδικό και το ποσό της ανάληψης
• Σαρώστε το QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του ΑΤΜ επιλέγοντας από την εφαρμογή Piraeus app το κουμπί σάρωσης και εγκρίνετε την συναλλαγή μέσω της εφαρμογής Piraeus app. 
• Επιλέξτε το κουμπί επιβεβαίωσης στην οθόνη του ΑΤΜ για την ολoκλήρωση της συναλλαγής.

Πληρωμές

1) Πώς κάνω μία πληρωμή λογαριασμού;
Από την αρχική οθόνη, επιλέγετε «Συναλλαγή» και στη συνέχεια από την ενότητα Πληρωμή λογαριασμού επιλέγετε «Ενιαία συναλλαγή πληρωμής» εάν θέλετε να πληρώσετε με χρήση κωδικού RF ή QR/barcode, είτε «Λίστα πληρωμών» εάν θέλετε να κάνετε αναζήτηση του οργανισμού που θέλετε να πληρώσετε. 

Συμπληρώνετε τα απαιτούμενα πεδία και αφού επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού πατάτε Ολοκλήρωση.

Μπορείτε επιπλέον:
- να επιλέξετε αν ο λογαριασμός θα πληρωθεί άμεσα ή σε μελλοντική ημερομηνία
- να προσθέσετε την πληρωμή λογαριασμού σε φιλικές ονομασίες για να είναι τα στοιχεία του προσυμπληρωμένα.

2) Πώς κάνω πληρωμή πιστωτικής κάρτας;
Από την αρχική οθόνη, επιλέγετε «Συναλλαγή» και στη συνέχεια από την ενότητα Πληρωμή λογαριασμού επιλέγετε «Πιστωτικές κάρτες». Επιλέγετε μία από τις κάρτες σας από την υποενότητα «Οι κάρτες μου» ή από την υποενότητα «Αριθμός κάρτας» καταχωρείτε τον αριθμό πιστωτικής κάρτας που θέλετε να πληρώσετε.

Στη συνέχεια, επιλέγετε τον λογαριασμό χρέωσης, ορίζετε το ποσό και την ημερομηνία εκτέλεσης της συναλλαγής και πατάτε Επόμενο. Αφού επιβεβαιώσετε τα στοιχεία, πατάτε Ολοκλήρωση.Κάρτες

1) Πώς μπορώ να αποκτήσω νέα πιστωτική κάρτα;
Από το μενού του Piraeus app επιλέγετε Κάρτες -> e-card -> Πιστωτικές Κάρτες. 

Μέσω της υπηρεσίας Piraeus e-banking, μπορείτε να αποκτήσετε, εύκολα και γρήγορα, την κάρτα που ταιριάζει στις ανάγκες σας με 3 απλά βήματα, χωρίς να επισκεφτείτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.
 
Επιλέγετε την πιστωτική κάρτα που σας ταιριάζει μέσω του έξυπνου «οδηγού», ολοκληρώνετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά οποιαδήποτε στιγμή και αφού εγκριθεί και υπογράψετε τους όρους ηλεκτρονικά, παραλαμβάνετε τη νέα πιστωτική σας κάρτα , στη διεύθυνσή σας.

Λαμβάνετε πλήρη ενημέρωση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, με SMS στο κινητό σας και μέσω ειδοποιήσεων στο Piraeus e-banking.
2) Μπορώ να αποκτήσω χρεωστική κάρτα μέσω της Piraeus app;
Μέσω του Piraeus app, μπορείτε να αποκτήσετε, εύκολα και γρήγορα, τη χρεωστική κάρτα που ταιριάζει στις ανάγκες σας με 3 απλά βήματα, χωρίς να επισκεφτείτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. 

Από το μενού του Piraeus app επιλέγετε Κάρτες --> e-card --> Χρεωστικές κάρτες --> επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε και στη συνέχεια επιλέγετε  Έκδοση κάρτας. 

Παραλαμβάνετε τη νέα χρεωστική σας κάρτα, στη διεύθυνσή σας.


3) Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω την κάρτα μου μέσω του Piraeus app;

Από το μενού επιλέγετε Κάρτες και την Πιστωτική, Χρεωστική ή Προπληρωμένη Κάρτα. 

Επιλέξτε την κάρτα που επιθυμείτε και πατήστε ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ, συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας και πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ακολουθείστε τα βήματα επιβεβαίωσης και ολοκλήρωσης. 

4) Πώς μπορώ να ορίσω/αλλάξω το PIN της κάρτας μου εύκολα και γρήγορα;
Μπορείτε να ορίσετε/αλλάξετε το PIN της κάρτας σας ηλεκτρονικά, άμεσα και με ασφάλεια, επιλέγοντας Kάρτες και την Πιστωτική, Χρεωστική ή Προπληρωμένη Κάρτα της οποίας θέλετε να ορίσετε/αλλάξετε το PIN --> Ρυθμίσεις --> Ορισμός/Αλλαγή PIN.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε την άμεση επανέκδοσή του σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας.


5) Πώς μπορώ να μετατρέψω σε δόσεις μια εφάπαξ συναλλαγή που πραγματοποίησα με την πιστωτική μου κάρτα;
Από το μενού επιλέγετε Κάρτες --> Πιστωτικές Κάρτες --> Μετατροπή Συναλλαγής σε Δόσεις.

Χρησιμοποιώντας τα φίλτρα βλέπετε τις διαθέσιμες συναλλαγές, επιλέγετε εκείνη που θέλετε να μετατρέψετε σε δόσεις, το πλήθος των δόσεων, ενημερώνεστε για τα έξοδα και αποδέχεστε τους όρους και ακολουθείτε τα βήματα επιβεβαίωσης και ολοκλήρωσης.


6) Πώς μπορώ να μετατρέψω σε δόσεις μια συναλλαγή που πραγματοποίησα με τη χρεωστική μου κάρτα;

​Από το μενού επιλέγετε Κάρτες --> Χρεωστικές Κάρτες --> επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε --> Μετατροπή σε Δόσεις.

Από τις διαθέσιμες συναλλαγές, επιλέγετε εκείνη που θέλετε να μετατρέψετε σε δόσεις, το πλήθος των δόσεων, ενημερώνεστε για το κόστος μετατροπής, λαμβάνετε γνώση της προσυμβατικής ενημέρωσης ενημερώνεστε και αποδέχεστε τους όρους και ακολουθείτε τα βήματα επιβεβαίωσης και ολοκλήρωσης. Στη συνέχεια ενημερώνεστε άμεσα για την έκβαση του αιτήματός σας.


7) Πώς μπορώ να αλλάξω το ημερήσιο όριο αγορών της χρεωστικής μου κάρτας;

​Από το μενού Κάρτες --> Χρεωστικές Κάρτες --> επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε και στη συνέχεια από το εικονίδιο Ρυθμίσεις πάνω δεξιά στην οθόνη επιλέγετε την Επεξεργασία ορίων κάρτας.

8) Πώς μπορώ να διαχειριστώ τη χρεωστική μου κάρτα;

​Από το μενού Κάρτες --> Χρεωστικές Κάρτες --> επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε  και στη συνέχεια από το εικονίδιο Ρυθμίσεις πάνω δεξιά στην οθόνη επιλέγετε τη  Διαχείριση Χρήσης Κάρτας. 

Έχετε τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τις αναλήψεις από ΑΤΜ, τις αγορές μέσω internet, τις ανέπαφες αγορές σε POS, τις αγορές σε POS, σε Ελλάδα και εξωτερικό.


9) Μπορώ να απενεργοποιήσω προσωρινά την κάρτα μου;

​Αν θέλετε να διακόψετε προσωρινά τη χρήση της κάρτας σας, από το μενού Κάρτες επιλέγετε την κάρτα σας Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη και στη συνέχεια πιέστε ‘Απενεργοποίηση’. Για να επαναφέρετε τη χρήση της επιλέγετε την απενεργοποιημένη κάρτα και στη συνέχεια πιέστε ‘Ενεργοποίηση’.

Η λειτουργικότητα δεν είναι διαθέσιμη στην κάρτα Piraeus WEBUY.


10) Τι συναλλαγές επηρεάζει η προσωρινή απενεργοποίηση της κάρτας μου;

​Για όσο διάστημα η κάρτα σας βρίσκεται σε κατάσταση 'ανενεργή' δεν είναι δυνατές οι συναλλαγές που απαιτούν έγκριση από την Τράπεζα Πειραιώς, οι πάγιες εντολές και οι ανανεώσεις καρτών.

11) Πώς μπορώ να φορτίσω/εκφορτίσω την προπληρωμένη κάρτα μου;

​Από το μενού Κάρτες --> Προπληρωμένες Κάρτες --> επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε και «Φόρτιση»/«Εκφόρτιση». Αφού επιλέξετε το λογαριασμό χρέωσης/πίστωσης πληκτρολογείτε το ποσό της φόρτισης/εκφόρτισης και πατάτε «Επόμενο» και στη συνέχεια «Ολοκλήρωση».

12) Πώς μπορώ να προσθέσω την κάρτα μου στο Apple Pay;

​Η προσθήκη της κάρτας στο Apple Pay γίνεται πολύ απλά. 

Αφού μεταβείτε στην ενότητα «Κάρτες», επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε να προσθέσετε και στη συνέχεια «Προσθήκη στο Apple Wallet». 
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε κάρτα που επιθυμείτε να προσθέσετε στο Apple Pay. 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το στοιχείο Apple Pay αποτελεί εμπορικό σήμα της Apple Inc.


13) Πώς μπορώ να προσθέσω την κάρτα μου στο Πορτοφόλι Google™;

​Προσθέστε την κάρτα σας στο Πορτοφόλι Google™ ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. 

Αφού μεταβείτε στην ενότητα «Κάρτες», επιλέγετε την κάρτα που επιθυμείτε να προσθέσετε και στη συνέχεια «Προσθήκη σε Google Pay». 
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε κάρτα που επιθυμείτε να προσθέσετε στο Πορτοφόλι Google™.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το στοιχείο Google Pay αποτελεί εμπορικό σήμα της Google LLC.Yellow

1) Πώς μπορώ να ελέγξω πόσους πόντους Yelllow έχω συλλέξει;

Έστω ότι βρίσκεστε στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Με μια ματιά βλέπετε το σύνολο των Υellows σας και πατώντας το σχετικό πεδίο, βλέπετε τις κινήσεις συλλογής Yellows.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;
Virtual Assistant